AvklädningMinnet av en någon
Det tar tre månader för ett par att bli förälskade. Efter dessa tre månader tänkte jag mycket på henne. Kroppen, brösten, hennes ögonglober som rörde sig en aning ovanligt, så som dom inte brukar röra sig, då på andra människor. Och det var i sömnen som hon kom fram. Alltså, ett möte och sedan tre månaders tänkande på mötet och sedan meditation så att vi kunde träffas regelbundet efter dessa månader. Jag tänkte också en hel del på sex. Två kroppar som gör saker med varandra. Ibland fattade jag inte vad det skulle gå ut på. Fast att det kallades sex, så måste ju fallet ha varit. Men om just det som jag mediterade fram, det som hände mellan kropparna just då, om det var det man gör med varandra i det allmänna begreppet sex, det vet jag inte. Jag kom också att ramla ned för en trappa just i dessa dagar och drabbades då av minnesförlust. Så jag glömde av henne och jag glömde av att jag någonsin varit kär. I dessa dagar samlar jag på döda getingar, det har något att göra med minnen.

SVT1
Klockan tre och tjugo: de visar en man med avhugget huvud på nyheterna. Min vän jämte mig dricker kaffe och skriver/löser korsord. En koltrast har just fått i sig en daggmask. Jag kliar mig i hårbotten och undrar hur allt hänger ihop. Imorgon är det måndag.

Vid ett fönster
Jag står vid ett fönster i en högre byggnad. Nedan bygger och jobbar flera personer, de lägger en ny väg som skär genom staden. Det bullrar och jag kliar fram blod ur ett gammalt sår. En kanin utan framtassar, hur lycklig är den egentligen? Mannen som inte får äta för att det är just det som gör honom känd och gillad, hur lycklig är han egentligen? Vänder mig om och kommer på att jag står i ett bibliotek med min flickvän letande bland hyllorna. Jag blir sorgsen. Bland diktsamlingarna står en fotobok, felplacerad tänker jag, men kanske inte. Går dit och tittar genom boken. Finner att där är ett foto på mig med ett halsband smyckat med kaninfötter. Vilken poesi!, tänker jag och stänger boken. - Ska vi gå till McDonalds?, frågar flickvännen. Jag tänker på ett upplöst lik i Afrika, det ligger i en vattenpöl efter ett inbördeskrig. Det har legat där i cirka två månader och fåglar pickar i sig små köttslamsor. Hur lycklig är han egentligen?

INDIGNERAD
Ådran utvidgar sig. Staden börjar få sin flod, alltså den väg som går flyter rakt igenom. Byggarna liknar myror här uppifrån. Jag lutar mig bakåt, mot den tegelbrandgula väggen. Väggen har håligheter överallt - i en av dem sitter den största insekt jag någonsin sett. Svart blänkande, ryckande rörlig - den har en mikroskopisk sändare i sig. I en cyklopliknande skärm någonstans i landet ser någon mig, där stående mot väggen. Jag vill döda fanskapet men min etik säger att jag inte kan. Och jag kan inte gå och köpa cigaretter, floden har lagt sig i vägen. Och det är snö i luften, kristaller av blålera.

Ja, floden flyter genom staden. Den tar tag i alla fotgängares fötter och drar med dem till storköpscentrum, bordeller och riksdagshus. Vissa simmar i motström, vissa glider likt surfare på vågorna. Motorvägar och flygplaster, små avstickare mot mackar och snabbmatskedjor. Iakttagandet är jag, jag är iakt-tagandet. Motorvägar och flygplatser. Ryckande rör sig insektshelvetet, kameran glider över rummet som är mörkt i vissa partier, 3D-modell av högsta verklighet och kvalitet. MTV dundrar i bakgrunden. Mat är cigaretter.

Blicken över landet skorstenar blinkade lyktor neonskyltar tandställningar över varuhuset ner mot gatan in i en ventil ett mord på ljusa dagen en svart änka på nature channel stinger bitar de dör och ett undantagstillstånd i det stora landet FOX NEWS CNN ABC ETC. och byter igen och de visar en gammal dokusåpa från artonhundratalet en antik variant de berättar historier i den tända eldens sken och jag är där en stund i mitt medvetande och fortsätter tänker på minnesflickan vill inte måste vidare byter igen och sven melander intervjuar någon kameran fortsätter insekten flyger över taken krälar ner i avloppen en flicka kanske runt de tjuga rusar ned i kloakernas malströmmar insekten flyger högre ser hela göteborg och floden som flyter tar med alla det är ingen messias det är en apokalyps.

Skribenten som inte ville vara skribent. Skribenten som ville vara det skribenten skrev om men som insåg att det enda som finns är det som skribenteras fram. Tar en spruta och ådran utvidgar sig. Ådran utvidgar sig. Ser smutsen sugas in i avloppen.

Frågeformulär
jag vill vara den som snyggt går ut ur baren utan att se ut att bry mig.

jag vill inte vara ond mot djuren eftersom de verkar så oskyldiga. dock dödar dom varandra ganska brutalt men det skiter jag fullständigt i.

på mitt jobb försöker jag att verka så liten som möjligt eftersom jag då kan verka större när jag kommer med ett bra förslag.

jag intalar mig flera gånger om dagen att: 'livet spelar ingen roll. allt är tillåtet. jag skiter i livet. det är en lek.' fast det funkar aldrig riktigt. det kommer aldrig riktigt in.

jag äter fullkornsflingor till frukost. som alla säger: 'det gör egentligen ingen nytta'. jag håller med men det har blivit en vana.

ofta tillsammans med andra försöker jag komma in i samtalet vid rätt tidpunkt och säga något intressant och smart. ibland lyckas jag. efter detta så sitter jag tyst. detta ger mig ett litet rykte om att vara smart. vad gör man inte?

att leva på cigaretter och kaffe är inte nyttigt. enligt någon. men det ger en bild av en lidande romantisk ung man.

jag gör ett IQ-test på nätet. jag får sexton rätt av arton möjliga. detta ger mig självförtroende och jag ser mig som lite bättre än andra. dock är det alltid några som får alla rätt. men detta tänker jag inte på i denna stund eftersom min serotoninhalt plötsligt höjs och gör mig omedveten om de mörkare sidorna hos mig själv.

jag samlar på döda getingar.

prozac och cipramil kan användas för att göra bomber. mänskliga sådana.

jag är en shoppingmänniska. jag gillar glimrande plast och dekadenta porslinsfigurer. jag måste handla hela tiden. men jag vet att detta är bra. för det är en massa människor som svälter därute. företagen får en massa pengar som dom kan ge till röda korset.

en gång såg jag ett litet barn bli slagen av sin far. jag kände igen mig när jag blev tvungen att stå i kö cirka en och en halv timme för att köpa sprit. det är liksom samma sak fast fadern är en annan, tänkte jag. fast mest på skämt, skrockade jag för mig själv.

jag och min flickvän sitter uppe sent på fredagar och lördagar. vi råkade slå på en betalkanaloch de visade en film som hette 'incredible teens'.

jag minns inte min barndom så ibland sätter jag av två timmar till att bara tänka på den. sist kom jag på att en lärare i grundskolan alltid hade en linjal av järn i sin hand. så rädda vi var för denna linjal.


Halsband & Kedjor
brinna, korrumpera, ta avstånd
ge sig in igen, slumpvis ta tag
ge upp, komma igen, sluta upp
natten, de blå ljusen, dansgolvet
vitt pulver, aningar av större smaker
ge upp, komma igen, sluta upp
ta tag i en arm, slå hårt, blivande -
dra i honom, i henne, eskapulera
den stora middagen, zenit, ingen-
mansland, slå distortation, avgräns-
a, sorg för de svaga, ta mer, inta
position, överge, ta an de nya
rytmerna, blå dansgolv, plirande,
stirrande, gnaga på kanter, vi
går upp upp upp, inte komma ner,
smärtan som njutning, inta position,
deras blickar har slagits ner,
gå upp i deras rörelser, zenit
över landet, in i fastigheter,
in i slagrutan, granska handen,
påsen, innehållet, mitt hjärta
kokong, den gamla solen är
förödmjukad, inta, de bjuder,
jag tar, slår handen mot, ramlar,
ljusen blå granskar intar
brinna, korrumpera, ta avstånd


ANSTÄLLNING MED HÖG LÖN
skuldlös. väggarna har mönster. jag vaknade upp och såg att jag inte längre behövde vara rädd. och jag skulle hjälpa dig om jag kunde. teleskärm blinkar, dags att gå. infoga ditt personnummer här. hög utbildning. det ramlar stenar i haven, en fågel brinner, och jag spyr upp ånga.

blinkar tre gånger. allt sammanhang är borta. här blir jag mig själv. stunden letar sig till timmar. någon ringer på en mobil, jag svarar inte, jag har aldrig svarat. jag sitter nu vid sidan om, så jag kan skriva. far ser mig inte. S7Hs-DFGF-DF45-SEDR-SFER-YG. universal serialnumber for total access. det rymmer hemligheter. staden är belägrad. himlen brinner i rött. blå eld i den blottlagda rymden.

datorer räknar ut rörelser. galenskapen i det normala, det normala i galenskapen. inuti inte här, utanför alltid här. diskborstar och vakuumförpackade ostskivor. pasta från china. glänsande porslin från taiwan. film från USA. kanoner från sverige. människor löper risk att ta ansvar. insert serial number here.

en stig in i mörka skogen. en död mullvad, rycker i kroppen. insektshelvete med inbyggd radar, ekolod och nummeravkännare. insert here. harkrankar invaderar byn. ett oändligt dövande surr. de kryper på mina händer. blåsor stiger upp från månens hud. hypnos, vattendroppar fräter som syra. allt är i mitt huvud, allt i mitt huvud, allt i mitt huvud. om man bara var ensam. det är för mycket folk. hundar skäller och betygen har anlänt i postlådan.

--- igenkännande: "allt sammanhang är borta. här blir jag mig själv."

fortsättning följer hela tiden. ser?
«